Vergelijken van Prepaid Tarieven

Wij raden aan: Simyo - De goedkoopste in bellen naar zowel vaste nummers als mobiel.

Vraag en Antwoord

Staat u vraag hier niet tussen? neem gerust contact met ons op.

Hoe kan ik bestellen?
Door op de naam van de provider te klikken word u doorgestuurd naar hun website, daar kunt u een formulier invullen en word u verdergelopen op de desbetreffende website.

Welke provider heeft het beste bereik?

Er zijn 3 grote netwerken in Nederland. Die van KPN, Vodafone en T-Mobile. Andere providers gebruiken allemaal een van deze drie netwerken. Alle drie de netwerken hebben een volledige dekking in Nederland. Echter hangt het bereik niet alleen van de provider af. Zo is er binnenshuis minder bereik, en in drukke gebieden kan je ook minder bereik hebben, een telefoon kan ook gewoon een slechte ontvanger hebben. Bereik is een variable en hangt van veel factoren af. Je kan er ongeveer van uit gaan dat elke provider het zelfde bereik heeft.

Hoe duur is nummerbehoud / Hoe werkt nummerbehoud / nummerportering?

Het is mogelijk om u eigen nummer te behouden, tijdens het online bestellen van een nieuw abonnement kunt u aangeven dat u uw nummer wilt behouden, deze kosten staan boven in de tabel. De provider zal je contract (van jou nummer) overnemen van je oude provider. Dit systeem hebben zij onderling geregeld en is voor u geen extra moeiten. U kunt bij de meeste providers maximaal 24 uur niet bereikbaar zijn, en bij de ander krijgt u een tijdelijk nummer. Let op! De "tijdelijke nummers" zijn "0 euro nummers" hier zijn de kosten heel veel hoger dan normaal bellen, lees goed de voorwaarden door!

Hoe kan ik opwaarderen / Hoe beltegoed bestellen?

U kunt bijvoorbeeld in een kiosk een beltegoed kaart kopen, of u kunt u beltegoed online bestellen bij Beltegoed Index.

Hoe abonnement opzeggen?

Zit je op het moment vast aan een provider? Hoe zeg je dat contract nou op? Het makkelijkst en het meest formeel is toch nog simpelweg een brief schrijven. Bekijk hier een voorbeeldsbrief voor het opzeggen van je abonnement.

Wanneer verlooopt beltegoed? / Hoe lang is de levensduur van beltegoed?

Bij veel providers moet je eens in de zoveel maanden je beltegoed opwaarderen anders verloopt je mobiele nummer. Echter zijn er ook providers waar je enkel eens in 12 of 6 maanden moet bellen zodat je nummer niet verloopt. Bij de volgende providers moet je eens in de 12 maanden bellen of opwaarderen om je nummer te behouden:

  1. Telfort
  2. Tele2
  3. Qick

En bij de volgende providers moet je eens in de 6 maanden bellen of opwaarderen om je nummer te behouden:

  1. Simyo
  2. T-Mobile
  3. KPN
  4. Rabomobiel

Als een provider niet in een van de bovenstaande lijst staat ben je verplicht elke 3 maanden op te waarderen zodat je nummer niet verloopt.

Wat kost SMSen

De kosten van een SMSje kan per provider verschillen, boven aan de pagina in de tabel kan je zien wat het kost bij welke provider om te SMSen. De prijzen zijn allemaal in cent, en zijn alleen voor prepaid. Kosten voor SMSen met een abonnement kan verschillen.

Wie werkt er aan vergelijken prepaid?

Over ons